Cele 12 principii ale managementului #furiei
Furia este o emotie naturala, umana.
Furia variaza in intensitate si durata.
Furia este de cele mai multe ori reactie la alte emotii, pe care le mascheaza.
Furia este o reactie la emotii si ganduri interioare.
Furia ne vorbeste mult mai mult despre propriile dorinte si nevoi decat despre persoana sau situatia care a declansat-o.
Furia, ca emotie, nu este una si aceeasi cu exprimarea ei comportamentala.
Pe masura ce devenim mai constienti de gandurile si emotiile care ne conduc spre furie, devenim mai liberi in a alege cum anume ne-o exprimam.
Un management sanatos al furiei se bazeaza pe abilitati specifice care pot fi invatate.
Un management sanatos al furiei se bazeaza pe a fi capabil sa alegi cu flexibilitate dintr-o varietate de solutii de gestionare a acestei emotii.
Intimitatea profunda si autentica cu sine se naste dintr-o abilitate crescuta de a impartasi furia si alte emotii pe care le simtim.
Un management sanatos al furiei implica sa fim capabili sa lasam emotia sa curga, sa nu o blocam, cat si sa putem renunta la ea fara sa o mai alimentam.
A invata teorie si a dezvolta abilitati in privinta gestionarii furiei este o componenta esentiala pentru bunastarea emotionala individuala.
Daca simti ca iti este greu sa gestionezi furia si/sau iti influenteaza negativ viata si relatiile cu ceilalti poti oricand sa te consulti cu un specialist. Consilierea psihologica iti poate fi de folos in a dobandi acel echilibru emotional la care tanjesti.